Vaške igre 2010

29. 12. 2011 | 02:20

14. praznik Občine Moravske Toplice poteka od 5. do 18. septembra 2010.

Predstavljamo vam prireditve letošnjega praznika Občine predvsem z vabilom, da se sleherni od vas pridruži vsaj nekaterim prireditvam in praznuje z nami. Vzemite si čas in se nam pridružite ter s svojo prisotnostjo prispevajte k pomenu tega praznovanja. Vljudno vabljeni!

Letošnje prireditve so:

– 15. vaške igre Občine Moravske Toplice, 5. septembra 2010 ob 9. uri v Andrejcih, pri Lütarovem mostu
– Slavnostna seja občinskega sveta, 7. septembra 2010 ob 11. uri v Hotelu Vivat v Moravskih Toplicah
– 9. golf turnir za pokal občine, 11. septembra 2010 ob 10. uri na igrišču za golf Livada v Moravskih Toplicah
– 3. nogometni dan, 11. septembra 2010 ob 14. uri na nogometnem igrišču v Suhem vrhu
– Osrednja prireditev ob občinskem prazniku, 12. septembra 2010 ob 13. uri ob vaško-gasilskem domu v Sebeborcih
– Otvoritev rekonstruirane lokalne ceste, 18. septembra 2010 ob 16. uri ob lovskem domu LD Ivanovci

Spremljevalne prireditve ob občinskem prazniku so;
– 7. zelenjadarski dan, 28. avgusta 2010 ob 15. uri v Ivancih
– Kolesarski maraton Vivat, 29. avgusta 2010 ob 10. uri pred Hotelom Vivat v Moravskih Toplicah
– 7. lüpanje kukorce, 18. septembra 2010 ob 18. uri ob rotundi v Selu
– Avto moto rally Vse za varnost prometa, 18. septembra 2010 ob 9. uri, s startom v Murski Soboti in ciljem v Sebeborcih

V nadaljevanju so posamezne prireditve tudi na kratko predstavljene.

15. VAŠKE IGRE OBČINE MORAVSKE TOPLICE
Andrejci, pri Lütarovem mostu, nedelja, 5. september 2010, ob 9.uri

Na letošnjih jubilejnih 15. vaških igrah bodo ekipe tekmovale v 9 igrah. Tradicionalni sta dve igri – vlečenje vrvi in sestavljanje kmečkega voza, ostalih šest iger je sestavil organizator letošnjih iger, KS Andrejci in sicer: skakanje v vreči, metanje gobe, samokolnica, kotaljenje bale, prenos teniške žogice, polnjenje balonov z vodo ter na koncu še igra presenečenja. Pravila za te vaške igre so objavljene tudi pod rubriko vaške igre, kjer je objavljen tudi pregled organizatorjev in udeležencev na vseh dosedanjih vaških igrah v občini.

SLAVNOSTNA SEJA OBČINSKEGA SVETA
Moravske Toplice, Hotel Vivat, torek, 7. september 2010, ob 11. uri

Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Moravske Toplice poteka vsako leto 7. septembra, na dan občinskega praznika. Namenjena je slovesni podelitvi priznanj in nagrade občine. Na seji bo k svečanosti prispeval še nastop moškega vokalnega kvinteta Aeternum, ki s svojim načinom muziciranja očarajo slehernega poslušalca.

9. GOLF TURNIR ZA POKAL OBČINE
Moravske Toplice, igrišče za golf Livada, sobota, 11. september 2010, ob 10. uri

Tradicionalni golf turnir bo tudi letos pomemben v smislu druženja igralcev golfa, ki so na različne načine povezani z občino in našimi občani. Igralci tekmujejo za pokal občine, po končani igri pa se pridružijo udeležencem nogometnega dneva, na skupnem družabnem delu obeh prireditev na nogometnem igrišču v Suhem vrhu.

3. NOGOMETNI DAN
Suhi vrh, nogometno igrišče KMN Suhi vrh, sobota, 11. september 2010, ob 14. uri

Nogometni dan je predvsem priložnost za druženje nogometašev in nogometnih navdušencev. Sodelujejo nogometaši nogometnih klubov iz občine, občinski funkcionarji, novinarji in drugi. Prireditelja OŠZ Moravske Toplice in KMN Suhi vrh poskrbita še za skupni družabni del sodelujočih na nogometnem dnevu in udeležencev golf turnirja, ki ta dan poteka na igrišču za golf Livada v Moravskih Toplicah.

OSREDNJA PRIREDITEV OB OBČINSKEM PRAZNIKU
Sebeborci, ob vaško-gasilskem domu, nedelja, 12. september 2010, ob 13. uri

Zbrane občane in goste na osrednji prireditvi bo nagovoril župan Franc Cipot, podeljena bodo priznanja in nagrade najbolj urejenim krajem, vrtcem in šolam v občini ter priznanja Društva upokojencev Moravske Toplice za najlepše urejene domačije upokojencev v občini.
Kulturni program pripravljajo v KTD Žlaki Sebeborci, v njem bodo nastopili vaščani Sebeborec, v družabnem delu pa skupina Veseli Prekmurci. Nastopili bodo tudi gostje iz pobratene občine Biograd na Moru s svojo klapo Lanterna in predstavitvijo dela svoje kulinarike.
Kraj letošnje osrednje prireditve ob občinskem prazniku je povezan z največjo investicijo v letošnjem  letu – izgradnjo primarne kanalizacije v naselju Sebeborci.

REKONSTRUKCIJA LOKALNE CESTE
Lovski dom LD Ivanovci, sobota, 18. september 2010, ob 16. uri

Rekonstrukcija dela lokalne ceste Sebeborci – Panovci od glavne ceste Sebeborci do lovskega doma LD Ivanovci, je druga največja letošnja investicija v občini. Otvoritev bo potekala na koncu obnovljenega dela, kjer bo tudi kulturni program in družabni del.

SPREMLJEVALNE PRIREDITVE OB OBČINSKEM PRAZNIKU

7. ZELENJADARSKI DAN
Ivanci, pred gasilskim domom, sobota, 28. avgust 2010, ob 15. uri

Prireditev je namenjena jedem iz zelenjave, organizirata jo KTD Selenca in KO Ivanci. Poleg kulturnega programa bo tudi strokovno predavanje na temo »Vrtnine in zelišča v vsakdanji uporabi – naša hrana in vir zdravja«, razstava zelenjave, razstava in pokušnja jedi pripravljenih iz zelenjave ter družabno srečanje.

KOLESARSKI MARATON VIVAT
Moravske Toplice, start in cilj pred Hotelom Vivat v M. Toplicah, nedelja, 29. avgust 2010, ob 10. uri

Tradicionalni 15. kolesarski maraton po občini organizira letos OŠZ Moravske Toplice v sodelovanju s Termami Vivat. Maraton poteka na treh progah: 10 – družinska, 30 km – manj zahtevna in 50 km dolga proga, ki je primerna za bolj pripravljene rekreativce.

7. LÜJPANJE KUKORCE
Selo, prireditveni šotor ob brunarici pri rotundi
petek, 17. september 2010, ob 18. uri, trganje koruze, zbirališče ob brunarici
sobota, 18. september 2010, ob 18. uri, prireditev s kulturnim programom

Obujanju nekdanjega opravila lüjpanja kukorce je prireditev, ki jo že sedmo leto po vrsti organizira Pevsko društvo Selo. Člani društva v petek koruzo trgajo, v soboto pa k skupnemu lüjpanju povabijo tudi goste in obiskovalce večerne sobotne prireditve, ki se odvija v prireditvenem šotoru ob rotundi. V večernem kulturnem programu sodelujejo poleg Društva pevcev Selo tudi druga društva in skupine, poskrbljeno pa je prav tako za skupen večerni družabni del s skupino Plamen.

AVTO MOTO RALLY »VSE ZA VARNOST PROMETA«
Murska Sobota, prometno varnostni center (start), Sebeborci, pred vaško-gasilskim domom (cilj)
sobota, 18. september 2010, ob 9. uri

V okviru avto moto rallyja bosta potekali odprto prvenstvo za voznike motornih koles in osebnih avtomobilov ter odprto državno prvenstvo za voznike paraplegike. Udeleženci obeh prvenstev bodo tekmovali v 3 disciplinah: v spretnostni vožnji na varnostnem poligonu, v vožnji v prometu v skladu s cestnimi pravili na progi dolgi 28 km ter v testiranju s testnimi polami cestno prometnih predpisov in prometne psihologije.
Tekmovanje organizirata in izvajata združenje šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota in AMD »Štefan Kovač« Murska Sobota pod pokroviteljstvom Sveta za preventivo in vzgojo Občine Moravske Toplice.

Občina Moravske Toplice - grb

Kranjčeva ulica 3
9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 00

I: www.moravske-toplice.si
E: obcina@moravske-toplice.si

Poslovni čas Občine Moravske Toplice

Pon., tor., čet. 7.00 – 15.00
Sreda 7.00 – 16.00
Petek 7.00 – 14.00