Skok na osrednjo vsebino

Vaške igre

Občina Moravske Toplice

Občina Moravske Toplice od leta 1996 tradicionalno vsako leto organizira »VAŠKE IGRE«. Prve vaške igre so bile leta 1996 v Andrejcih, ko je sodelovalo 7 ekip. Največ ekip je sodelovalo na vaških igrah v Mlajtincih leta 2015, ko je bilo kar 20 ekip.

Največkrat se jih je udeležila ekipa iz Ivanovcev, ki je sodelovala na prav vsakih vaških igrah. Nekatere so se udeležile samo po enkrat ali dvakrat, kar nekaj je tudi naselij, ki še nikoli niso sodelovale na vaških igrah. Čikečka vas, Ivanjševci, Motvarjevci in Pordašinci se vaških iger do sedaj še nikoli niso udeležili.

Podrobnejši rezultati vseh vaških iger so navedeni v tabeli »Pregled udeležencev in organizatorjev vaških iger v Občini Moravske Toplice od leta 1996 do 2023«.

Pri izračunu povprečnih uvrstitev se niso upoštevale uvrstitve na vaških igrah leta 1996 in 1999 za tiste ekipe, za katere uvrstitev ni znana.

Prosimo vse, ki imajo manjkajoče podatke za vaške igre v Andrejcih v letu 1996 in Fokovcih leta 1999, da nam jih sporočijo.

Vsake vaške igre vedno potekajo v prijetnem in sproščujočem vzdušju ter s precejšnjo mero tekmovalnosti. Kljub tekmovalnosti in različnim vremenskim razmeram nikoli ne manjka dobre volje, tako imajo sodelujoče ekipe in njihovi navijači vsako leto ponovno željo po druženju in sodelovanju.

Upamo in želimo si, da bi se vsa naselja s svojimi ekipami pridružila in sodelovala na vaških igrah, ter ponosno predstavljala svoje naselje.

 

Pravila vaških iger

Na podlagi 36. člena Statuta Občine Moravske Toplice (Uradni list RS, št. 35/14, 21/15 in 25/17) in 26. člena Odloka  o organizaciji na delovnem področju občinske uprave Občine Moravske Toplice (Uradni list RS, št. 13/99) župan vsako leto imenuje komisijo za izvedbo vaških iger.

Komisija je pristojna za nudenje pomoči organizatorjem vaških iger in je dolžna poskrbeti, da bo razpis pravočasno objavljen, pravila za potek iger pa nedvoumna. Komisija na podlagi predhodno določenih kriterijev določi naslednjega organizatorja vaških iger.

VAŠKE IGRE 2024

Razpis 27. VAŠKE IGRE PRAVILA ZA 27 VAŠKE IGRE RATKOVCI 2024 Plakat Ratkovci 27. vaške igre 2024  

read more

VIDEO: 26. VAŠKE IGRE V KRNCIH

V soboto smo se odpravili v Krnce, v eno izmed naših najmanjših vasi. Veliko število krajevnih skupnosti se je tudi letos udeležilo naših tradicionalnih občinskih vaških iger, ki so tokrat potekale 26. po vrsti. Nekaj utrinkov je na ogled v videoposnetku, ki ga prilagamo. Bilo je živahno in veselo ter rahlo tekmovalno napeto. Nekaj utrinkov na spletnem portalu Sobotainfo.com: https://sobotainfo.com/novica/lokalno/foto-v-krncih-pripravili-vaske-igre-moravske-obcine-vse-se-je-dogajalo/772729 Povezava do YouTube video: https://www.youtube.com/watch?v=ABifP-8nlEo

VAŠKE IGRE KRNCI 2023

Rezultati vaške igre OMT - Krnci 2023 Pravila za 26. VAŠKE IGRE OBČINE MORAVSKE TOPLICE - KRNCI

VAŠKE IGRE BERKOVCI 2022

V soboto, 2. julija 2022 so v vasi Berkovci potekale 25. vaške igre občine Moravske Toplice. Od 12. ure naprej je bil dan pester in zanimiv ob zabavnih in napetih igrah. 1.igra - sestavljanje kmečkega voza 2.igra - kraljevi prevoz 3.igra - metanje bataša 4.igra - iskanje krompirja v slami 5.igra - molža 6.igra - poligon spretnosti Igra vlečenje vrvi je bila posebej ocenjena, v napetih dvobojih je v finalu slavila ekipa združenih vasi Mlajtinci - Lukačevci. Največ točk v šestih igrah in zmago si je prislužila ekipa vasi Ratkovci. Prvo mesto je torej zasedla ekipa iz vasi Ratkovci, drugo mesto je pripadlo ekipi vasi Lončarovci in tretje mesto je osvojila ekipa iz vasi Krnci. Očitno je največ sloge in moči v manjših vaseh. Poskrbljeno je bilo za hladno pijačo in okusno hrano, za glasbeni in plesni del pa je skrbel Duo Nostalgija. Vse pohvale KS Berkovci in vsem, ki so pripomogli pri izvedbi letošnjih iger. Naslednje vaške igre bodo v vasi Krnci. Končni vrstni red VAŠKE IGRE BERKOVCI...

Vaške igre 2013

18. VAŠKE IGRE OBČINE MORAVSKE TOPLICE, SELO – FOKOVCI Čast in dolžnost izvedbe tradicionalnih 18. vaških iger občine Moravske toplice je letos pripadla krajevni skupnosti Selo – Fokovci, kjer smo združili moči in dokazali, da je sodelovanje, kljub različnim pogledom posameznikov, glavni ključ za uspeh. Igre so s pozdravnimi govori odprli župan Alojz Glavač, predsednik organizacijskega odbora in KS Selo – Fokovci Zlatko Balajc ter predsednik komisije za vaške igre Andrej Baligač. Za povezovanje in vodenje prireditve je poskrbel Štefan Kodila. 6. julija so vaški spretneži in korenjaki iz 16. vasi na igrišču v Fokovcih merili moči v osmih skrbno izbranih igrah in vlečenju vrvi. Niti vroče sonce ni zmotilo koncentracije tekmovalcev, ki so izkušnje in natančnost usmerili v sestavljanje kmečkega vozu, luščenje koruze, zlivanje vode preko glave, skok v daljino z mesta, potačkanje lesenih kolutov, žaganje lesenega hloda in zabijanje žebljev. Igra presenečanja pa je bila igra v pravem pomenu...

Vaške igre 2012

17. Vaške igre v Občini Moravske Toplice so se v letu 2012 odvijale v Tešanovcih dne 30.06.2012 od 12.00 ure naprej. Letošnje vroče poletje je minilo tudi v znamenju že tradicionalnih 17. kmečko vaških iger občine Moravske Toplice. Na vročo junijsko soboto, 30. junija 2012, se je v Tešanovcih zbralo 15 ekip, ki so zastopale posamezne vasi naše občine. Tekmovalci so se v teku dneva pomerili v raznih zabavnih igrah, manjkalo pa ni tudi takih, ki so se navezovale na kmečka opravila. Občani so tako pomerili moči v skakanju v vrečah, brcanju žoge na gol, v sestavljanju voza, idr. Med najbolj zanimivimi in napetimi soočenji pa je bila igra vlečenje vrvi. Ekipe so tekmovale zelo zavzeto in se po najboljših močeh borile do konca. Po napetem tekmovanju in v znaku športnega duha si je prvo mesto priborila ekipa Krnci. Za stopničke sta se požrtvovalno borili ekipi iz Andrejec in Ratkovec, vendar so potem z malo športne sreče drugo mesto osvojili vaščani Andrejec, tretje mesto pa so si priborili...

Vaške igre 2010

14. praznik Občine Moravske Toplice poteka od 5. do 18. septembra 2010. Predstavljamo vam prireditve letošnjega praznika Občine predvsem z vabilom, da se sleherni od vas pridruži vsaj nekaterim prireditvam in praznuje z nami. Vzemite si čas in se nam pridružite ter s svojo prisotnostjo prispevajte k pomenu tega praznovanja. Vljudno vabljeni! Letošnje prireditve so: - 15. vaške igre Občine Moravske Toplice, 5. septembra 2010 ob 9. uri v Andrejcih, pri Lütarovem mostu - Slavnostna seja občinskega sveta, 7. septembra 2010 ob 11. uri v Hotelu Vivat v Moravskih Toplicah - 9. golf turnir za pokal občine, 11. septembra 2010 ob 10. uri na igrišču za golf Livada v Moravskih Toplicah - 3. nogometni dan, 11. septembra 2010 ob 14. uri na nogometnem igrišču v Suhem vrhu - Osrednja prireditev ob občinskem prazniku, 12. septembra 2010 ob 13. uri ob vaško-gasilskem domu v Sebeborcih - Otvoritev rekonstruirane lokalne ceste, 18. septembra 2010 ob 16. uri ob lovskem domu LD Ivanovci Spremljevalne...

Dostopnost