Zbiranje humanitarne in materialne pomoči za Ukrajino in ukrajinske begunce v drugih državah

8. 3. 2022 | 09:52

Občina Moravske Toplice je skupaj s štabom občinske civilne zaščite organizirala zbiranje humanitarne in materialne pomoči za Ukrajino in ukrajinske begunce v drugih državah.

Zbiranje prostovoljnih prispevkov je potekalo v vsakem naselju občine Moravske Toplice v nedeljo 6. marca 2022 med 13. in 15. uro. Donacije občank in občanov so se zbirale v gasilskih domovih, od koder so bile nato s strani prostovoljnih gasilskih društev prepeljane v prostore gasilskega doma v Tešanovcih.

Odziv občank in občanov je bil izjemen. V tem tednu poteka sortiranje zbranih donacij, nato pa bodo uslužbenci Javnega komunalnega podjetja Čista narava donacije prepeljali na soboško izpostavo Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Republike Slovenije.

Župan Alojz Glavač se zahvaljuje vsem občankam in občanom, civilni zaščiti, gasilskim društvom, krajevnim skupnostim in društvom za odziv in darovana sredstva v obliki hrane in pijače, sanitarnih in higienskih pripomočkov ter tudi gasilske ter osebne reševalne opreme. Najpomembnejše pa je sporočilo pomoči potrebnim, da v tej hudi stiski niso sami in da jim bomo pomagali.

.

10. marec 2022:

Izjemen odziv občank in občanov Občine Moravske Toplice pri zbiranju humanitarne in materialne pomoči za Ukrajino in ukrajinske begunce v drugih državah. Zbrane donacije predane Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje. HVALA VSEM, KI POMAGATE.

 

 

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je v ponedeljek 14. 3. 2022 sporočila, da gre na pot prva materialna pomoč Ukrajini, ki so jo zbirale občine Ljubljana, Murska Sobota, Moravske Toplice, Lendava in Ajdovščina in bo dostavljena v EU logistično vozlišče v Romuniji. Pomoč bo v sodelovanju EU Civil Protection & Humanitarian Aid, Romunije in Ukrajine posredovana tja, kjer je najbolj potrebna.

Občina Moravske Toplice - grb

Kranjčeva ulica 3
9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 00

I: www.moravske-toplice.si
E: obcina@moravske-toplice.si

Poslovni čas Občine Moravske Toplice

Pon., tor., čet. 7.00 – 15.00
Sreda 7.00 – 16.00
Petek 7.00 – 14.00

Velikost črk
Kontrast