Skok na osrednjo vsebino

Vlada Republike Slovenije na obisku v Pomurju

24. 11. 2021 | 07:53

Vlada Republike Slovenije se je v torek, 23. novembra 2021,  mudila na delovnem obisku v Pomurju.

 

Občino Moravske Toplice sta obiskala minister brez resorja, pristojen za razvoj in EU kohezijsko politiko, g. Zvonko Černač in minister za infrastrukturo, g. Jernej Vrtovec.

 

Minister Zvonko Černač se je seznanil s projekti, ki jih ima pripravljene Občina Moravske Toplice in za katere računa na sredstva Evropske unije. Najpomembnejši projekti so Večnamenska dvorana Moravske Toplice, Urbana ureditev središča Moravskih Toplic in Rimska Čarda.

 

Minister Jernej Vrtovec je župana Alojza Glavača sprejel zjutraj na delovnem sestanku v hotelu Vivat. Župan Alojz Glavač je seznanil ministra z zadevami na področju državnega cestnega omrežja po občini. Predvsem o slabem stanju ceste na relaciji Martjanci – Dobrovnik odsek Bogojina – Filovci – do meje s sosednjo občino, o ureditvi regionalne ceste skozi naselje Prosenjakovci, Fokovci in Tešanovci ter o prekategorizaciji navezovalne ceste Bogojina na priključek AC5.  Minister je o večini zadev že bil seznanjen in je občini posredoval pozitivne povrtane informacije.

 

Župan Alojz Glavač se je udeležil javne tribune o razvoju Pomurske regije, ki je potekala v Gledališki in koncertni dvorani Lendava. V Lendavi je župan Alojz Glavač sopodpisal sporazum za financiranje in za pričetek projekta Izgradnja Sebeborskega zadrževalnika. Poleg župana Alojza Glavača so sopodpisniki sporazuma minister Jernej Vrtovec, Ministrstvo za infrastrukturo, minister mag. Andrej Vizjak, Ministrstvo za okolje in prostor ter dr. Aleksander Jevšek, župan MO M. Sobota.

 

Predstavniki Občine Moravske Toplice so se v ponedeljek, 22. novembra udeležili srečanja z ministrom Boštjanom Koritnikom v Dobrovniku in v torek 23. novembra posveta Spodbujanje razvoja v obmejnih problemskih območjih z ministrom Zdravkom Počivalškom v Kobilju.

 

 

Občina Moravske Toplice - grb

Kranjčeva ulica 3
9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 00

I: www.moravske-toplice.si
E: obcina@moravske-toplice.si

Poslovni čas Občine Moravske Toplice

Pon., tor., čet. 7.00 – 15.00
Sreda 7.00 – 16.00
Petek 7.00 – 14.00

Dogodki in prireditve

Dostopnost