Skok na osrednjo vsebino

PODPIS KONCESIJSKE POGODBE – RIMSKA ČARDA

11. 1. 2024 | 02:42

Danes je Štefan Kodila, direktor družbe Rimska Čarda, na sedežu Ministrstva za naravne vire in prostor v Ljubljani podpisal koncesijsko pogodbo za uporabo podzemne vode za potrebe kopališč in za ogrevanje, veljavno za obdobje 30 let. Vlada je koncesijo dodelila po javnem razpisu, kjer je bila Rimska Čarda, ki je v 100-odstotni lasti Občine Moravske Toplice, edini prijavitelj.

Koncesija omogoča uporabo termalne vode iz vrtine Mt-2/61, ki je v občinski lasti, na tako imenovanem območju Rimske čarde v Sebeborcih. Dogodek odpira vrata za nadaljnji razvoj turizma v Občini Moravske Toplice in Pomurski regiji ter predstavlja privlačno priložnost za investitorje, ki iščejo nove priložnosti v sektorju termalnega turizma in trajnostnega razvoja. Termalno-mineralna voda Rimska Čarda s kombinacijo sončne svetlobe je na podlagi raziskav primerna za zdravljenje luskavice.

Občina Moravske Toplice je odprta za nove ideje in je pripravljena skupaj z investitorjem razviti nov projekt, ki bo zasledoval trajnostne učinke in prinašal dodano vrednost.

Občina Moravske Toplice - grb

Kranjčeva ulica 3
9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 00

I: www.moravske-toplice.si
E: obcina@moravske-toplice.si

Poslovni čas Občine Moravske Toplice

Pon., tor., čet. 7.00 – 15.00
Sreda 7.00 – 16.00
Petek 7.00 – 14.00

Dogodki in prireditve

Dostopnost