Skok na osrednjo vsebino

OTVORITEV IGRIŠČA ZA HOKEJ NA TRAVI V TEŠANOVCIH

5. 7. 2023 | 10:33

Zadnjega junija, v petek popoldan, smo opravili otvoritev igrišča za hokej na travi. Igrišče stoji v razvijujočem se Športnem centru Tešanovci, ki počasi dobiva tudi zunanjo podobo kot so si jo zastavili vaščani tekom let delovanja NK Tešanovci.

Povzemamo pisanje g. Jožeta Črnka, dolgoletnega funkcionarja na sceni hokeja na travi. Na spletni strani moravskotopliškega hokejskega kluba je zapisal:

“Minuli vikend je bil za hokejiste Moravskih Toplic dokaj nenavaden. Verjetno ni bilo malo tistih, ki so se veselili odprtja novega igrišča v sosednjih Tešanovcih. Ampak bodimo iskreni – po skoraj 27-ih letih igranja na igrišču v Moravskih Toplicah je nekatere zagotovo tudi stisnilo v prsih, saj so na tem igrišču doživeli številne lepe pa tudi manj lepe trenutke. V ekipi Moravskih Toplic sta od začetne generacije še dva igralca, ki aktivno igrata v članski vrsti. Ob Dejanu Kučanu je tu še Peter Fras. Toda dejstvo je, da zaradi uničenosti igrišča v Termah 3000 v Moravskih Toplicah nadaljnje igranje tam več ni bilo možno. In tako so se na občini Moravske Toplice ob večkratni prošnji kluba odločili da prisluhnejo željam kluba in izgradijo novo igrišče. Ob idejnem načrtu so tako v klubu kot na lokalni skupnosti imeli več idej, kje bi lahko bilo novo igrišče. A dobra dostopnost in bližina turističnih namestitev je prevagala, da so bili izbrani Tešanovci. Ob tem povejmo, da so tudi v vasi bili zelo naklonjeni izgradnji omenjenega športnega objekta.  V osnovi je bila izgradnja nastavljena tako, da bi naj igrišče bilo končano do konca minulega leta. Toda v izgradnjo je posegla korona draginja in stvari so se drastično podražile, izgradnjja pa upočasnila.  Na koncu je prevagalo pametno mnenje, da je bolje igrišče izgraditi v spomladanskem času, z čemer se pridobi ena zimska obraba površine, za povrh pa so potrebne za izgradnjo določenih delov igrišča visoke temperature in suho vreme. Vse to je botrovalo temu, da se je otvoritev lahko zgodila šele minuli vikend.
Izrazita podražitev je prispevala temu, da je igrišče manjših dimenzij od predvidenih. A je zgrajeno tako, da se lahko dogradi.Objekt je zgrajen po zadnjih hokejskih trendih, umetna trava pa ima v medprostorih vodo in ne pesek kot je to bilo v preteklosti. Z tem praktično ob padcih ni poškodb in odrgnin. Cena igrišča je bila 370 000.- eur, financirala pa sta jo občina Moravske Toplice in fundacija za šport, ki je prispevala 20% stroškov od zneska.
Na simpatični prireditvi se je zbralo precej hokejistov, športnih delavcev in gostov, klub pa se je potrudil z pestrim programom.Tako so dogodku dodatno težo  dali padalci, ki so prinesli žogico z katero se je odigrala prva tekma in klubsko zastavo. Na prireditvi so se  tudi zahvalili Termam 300 in vsem dosedanjim predsednikom, pred prerezom traku pa so vse navzoče pozdravili predsednica kluba Metka Škrilec, predsednik krajevne skupnosti Primož Cipot, župan občine Alojz Glavač in vodja regijske olimpijske pisarne Branko Recek. zatem so imeli čast odigrati prvo tekmo najmlajši igralci v klubu, sledila pa je t.i. tekma VIP, kjer smo na delu videli zelo zanimive obraze, od svetnikov, do državne svetnice pa tudi duhovnika evangeličanske cerkve in številne direktorje. Po uradnem delu je sledila zabava z ansamblom Aktual.
Že prihajajoči vikend bo  na igrišču zelo pestro. Ob srečanju hokejskih veteranov bo še turnir selekcije U17. preko tedna pa seveda še potekajo treningi drugih selekcij.”

VIR: https://hkmtoplice.si/e-novice/hokejisti-se-selijo-iz-moravskih-toplic/

Več utrinkov si lahko ogledate na regijskima spletnima portaloma Vestnik in Sobotainfo.

https://vestnik.svet24.si/clanek/fotogalerije/foto-odprtje-igrisca-v-tesanovcih-praznik-za-hokej-obelezili-s-padalci-in-z-divjo-zabavo-1070123

https://sobotainfo.com/novica/lokalno/foto-tesanovci-bogatejsi-za-novo-igrisce-z-umetno-travo-za-hokej-na-travi/771742

Naj bo nova pridobitev velika dodana vrednost Hokejskemu klubu Moravske Toplice in njihovim dejavnostim ter predvsem delu z mladimi.

 

Občina Moravske Toplice - grb

Kranjčeva ulica 3
9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 00

I: www.moravske-toplice.si
E: obcina@moravske-toplice.si

Poslovni čas Občine Moravske Toplice

Pon., tor., čet. 7.00 – 15.00
Sreda 7.00 – 16.00
Petek 7.00 – 14.00

Dogodki in prireditve

Dostopnost