Skok na osrednjo vsebino

Pričetek razdeljevanja zaščitnih mask po gospodinjstvih občine Moravske Toplice

8. 4. 2020 | 09:25

Spoštovane občanke in občani Občine Moravske Toplice!

Svet je prizadela epidemija, ki je ne pomnijo niti najstarejši prebivalci našega planeta. V  teh tednih in mesecih države po svetu sprejemajo mnoge ukrepe, da bi zajezili to nevarno okužbo in ohranili čim več življenj ljudi.

Temu  je podrejeno vse.

Tudi nova vlada RS je sprejela vrsto ukrepov,  ki posegajo v vse pore naših življenj. Prav tako  je tudi občina Moravske Toplice aktivirala štab Civilne zaščite in izvaja vse potrebno za preprečevanje morebitnih okužb.

V ta namen  je prepovedano vsakršno zbiranje in združevanje na vseh javnih površinah in mestih, igriščih, trim stezah, počivališčih, avtobusnih postajah in podobno.

Štab Civilne zaščite je že razdelil določena zaščitna sredstva (zaščitne maske, rokavice, raztopine za dezinfekcijo in drugo). Ta sredstva smo dobili v omejenih količinah in jih tudi razdelili.

Danes začenjamo tudi z razdeljevanjem zaščitnih mask po gospodinjstvih naše občine.

Odločili smo se, da začnemo z razdeljevanjem  po posameznih krajih. Najprej pridejo na vrsto najbolj oddaljene vasi, postopoma pa v dveh tednih vse.

Zaščitne maske niso 100%  zaščita pred virusom. Bomo pa s pravilno uporabo zaščitili tiste s katerimi moramo imeti nujne opravke. Še vedno je najboljša preventiva omejitev gibanja in stikov z drugimi ljudmi.

Spoštovane občanke in občani. V občini Moravske Toplice ta trenutek nimamo potrjene okužbe z virusom Covid-19. Ob znanem dejstvu da so bile Moravske Toplice  še v februarju polne domačih in tujih gostov je to pravo čudo. Hvala bogu in upamo, da bo tako tudi ostalo.

Zahvaljujem se vam za korektno obnašanje in spoštovanje navodil ter predpisov v teh časih in pazite nase. Ostanite zdravi!

Ob prihajajočih velikonočnih in prvomajskih praznikih vam želim predvsem zdravja in volje do življenja tudi v teh težkih časih.

Poveljnik štaba CZ OMT:                                                                                   Župan:

Slavko ŠKERLAK                                                                                        Alojz GLAVAČ

 

Občina Moravske Toplice - grb

Kranjčeva ulica 3
9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 00

I: www.moravske-toplice.si
E: obcina@moravske-toplice.si

Poslovni čas Občine Moravske Toplice

Pon., tor., čet. 7.00 – 15.00
Sreda 7.00 – 16.00
Petek 7.00 – 14.00

Dogodki in prireditve

Dostopnost