Skok na osrednjo vsebino

NIJZ PRIPRAVIL PRIPOROČILA ZA ORGANIZACIJO PRIREDITEV IN DOGODKOV

19. 8. 2022 | 07:29

Obveščamo vas, da so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pripravili priporočila za preprečevanje prenosa in širjenja okužb z novim koronavirusom na prireditvah dogodkih. Priporočila gre upoštevati tudi za športne prireditve in dogodke.

Priporočila, ki so jih na NIJZ-ju objavili na njihovi spletni strani, so razdeljena na dva scenarija.

Pomembno je poudariti, da smo že v situaciji ki jo naslavljajo priporočila po scenariju 1: v trenutni epidemiološki situaciji prevladuje različica SARS-CoV-2, ki se naglo širi v vseh skupinah prebivalstva in pri večini obolelih ne povzroča težjega poteka, ki bi zahteval bolnišnično zdravljenje.

PRIPOROČILA NIJZ ZA OBVLADOVANJE ŠIRJENJA OKUŽB S SARS-COV-2 V TRENUTNI SITUACIJI NE POSEGAJO POMEMBNO V VSAKDANJE ŽIVLJENJE VEČINE POSAMEZNIKOV, Z NJIHOVIM IZVAJANJEM PA LAHKO VSAK ZAŠČITI SVOJE ZDRAVJE IN ZDRAVJE BLIŽNJIH.

NIJZ poziva k upoštevanju splošnih, že dobro poznanih priporočil, kot so VZDRŽEVANJE MEDOSEBNE RAZDALJE, PRAVILNO UMIVANJE ROK, RAZKUŽEVANJE ROK, IZOGIBANJE DOTIKANJU OBRAZA (OČI, NOSU IN UST), HIGIENA KIHANJA IN KAŠLJA ter UČINKOVITO PREZRAČEVANJE ZAPRTIH PROSTOROV.

 

Občina Moravske Toplice - grb

Kranjčeva ulica 3
9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 00

I: www.moravske-toplice.si
E: obcina@moravske-toplice.si

Poslovni čas Občine Moravske Toplice

Pon., tor., čet. 7.00 – 15.00
Sreda 7.00 – 16.00
Petek 7.00 – 14.00

Dogodki in prireditve

Dostopnost