OBVESTILO – prošnja za zajezitev širjenja bolezni Covid-19

19. 11. 2021 | 12:09

Spoštovane občanke in občani!

Svet je spet zajel močan val bolezni COVID-19, v katerem število okužb spet narašča. Zavedati se moramo, da je trenutna situacija zelo resna, pa hoteli to verjeti ali ne. Vlada RS in zdravstvena stroka, je že pozvala k preventivnim ukrepom z namenom preprečevanja širjenja okužbe. Podobno kot na državni ravni, se je število okužb začelo intenzivno povečevati tudi v naši občini. Nove okužbe se ugotavljajo dejansko vsakodnevno. Za obvladovanje širjenja okužb smo že sklicali koordinacijski štab občine, katerega naloga je pomagati (preventivno – svetovalnega značaja), predvsem tistim, ki jim je pomoč potrebna. Verjamemo, da ovire niso takšne, da jih ne bi mogli skupaj premagati. Zabave in nekatere druge aktivnosti, bodo morale nekaj časa počakati. Na Občinski upravi smo se odločili, da odpovemo vse dogodke prazničnega decembra in enako priporočamo tudi vsem organizatorjem prihajajočih prireditev. Zdaj je trenutek, da stopimo skupaj, tako kot smo vedno, kadar je bilo to potrebno in poskušamo zajeziti  širjenje bolezni. Zavedajmo se, da je treba dosledno upoštevati navodila in priporočila, ki nam jih nalaga tako vlada kot tudi zdravstvena stroka ter Nacionalni inštitut za javno zdravje RS.

V Zdravstvenem domu Murska Sobota želijo cepljenje proti COVID-19 čim bolj približati vsem prebivalcem, zato izvajajo cepljenje z mobilno cepilno enoto tudi v naši občini. Cepljenje poteka v skladu z Nacionalno strategijo cepljenja proti COVID-19. Termina cepljenja nenaročenih pacientov na terenu v Občini Moravske Toplice sta vsak teden do preklica naslednja:

– AMBULANTA DRUŽINSKE MEDICINE MARTJANCI:

  • sreda od 11.00 do 12.30 ure

– AMBULANTA DRUŽINSKE MEDICINE PROSENJAKOVCI:

  • sreda od 13.00 do 14.00 ure

Upoštevanje preventivnih ukrepov, je osnovna solidarnost v družbi in tudi način, da zaščitimo naše najbolj ranljive kategorije, bolne in starejše ljudi s kroničnimi obolenji. Vse občane zato prosimo, da dosledno spoštujejo vse ukrepe. Vas spoštovani, pa prosimo, da nam pri tem pomagate v okviru vaših dejavnosti in v vaših okoljih prispevate, da bodo aktivnosti potekale v skladu z usmeritvami in da skrbite za informiranje občank in občanov v okviru preventive, s prošnjo po spoštovanju ukrepov ki so sprejeti in objavljeni na občinski spletni strani in straneh vlade in pristojnih organizacij.

Za pomoč se vam zahvaljujemo – ostanite zdravi.

 

CIVILNA ZAŠČITA OBČINE MORAVSKE TOPLICE                                                  OBČINA MORAVSKE TOPLICE

POVELJNIK:                                                                                                                ŽUPAN:

mag. Slavko ŠKERLAK, l.r.                                                                                    Alojz GLAVAČ, l.r.

 

dopis Covid

Občina Moravske Toplice - grb

Kranjčeva ulica 3
9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 00

I: www.moravske-toplice.si
E: obcina@moravske-toplice.si

Poslovni čas Občine Moravske Toplice

Pon., tor., čet. 7.00 – 15.00
Sreda 7.00 – 16.00
Petek 7.00 – 14.00

Velikost črk
Kontrast