Dopolnjen Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom

4. 4. 2020 | 08:09

Vlada je na 3. 4. 2020 dopisni seji sprejela Odlok o dopolnitvi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, s katerim čas, v katerem lahko nakupujejo izključno ranljive skupine (invalidi, upokojenci, nosečnice), podaljšuje za eno uro.

Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Slovenije je dopolnila tako, da lahko ranljive skupine (npr. invalidi, upokojenci, nosečnice) opravijo nakupe  v prodajalnah z živili v času od 8.00 do 10.00 ure ter zadnjo uro delovnega časa prodajalne. Upokojenci lahko opravijo nakup samo v tem času.

Vlada je na dopisni seji 2.4.2020 sprejela tudi spremembe in dopolnitve Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki med izjeme, za katere prepoved ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom ne velja, dodaja vrtnarije, drevesnice in cvetličarne ter gradbena dela v oziroma na nenaseljenih gradbiščih, hišah oziroma stanovanjih, pri izvajanju katerih je zagotovljeno, da ni stika s potrošniki.

Nujne kontaktne informacije

Poveljnik štaba CZ g. Slavko ŠKERLAK

M: 031-687-760
E: stabcz@moravske-toplice.si

Namestnica poveljnika CZ ga. Suzana DEUTSCH

M: 041-798-722
E: ravnateljica.osmsfo@guest.arnes.si

Martina Vink Kranjec
T: +386 (0)51 620 741
E: martina.vink.kranjec@moravske-toplice.si

Koronavirus (SARS-CoV-2) – ključne informacije


Koronavirus (SARS-CoV-2) - ključne informacije NIJZ


Arhiv novic in obvestil

Velikost črk
Kontrast