Kranjčeva ulica 3

9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 00

F: +386 (0)2 538 15 02

E: obcina@moravske-toplice.si

Občina Moravske Toplice

Informacije javnega značaja

Storitve državne uprave

Statistični podatki

30. oktober 2012

MONOKOMEDIJA LEPO JE BITI BENO KAR DVAKRAT V MORAVSKIH TOPLICAH

Občinstvo, sestavljeno iz turistov in domačinov, umiralo od smeha

V času krompirjevih počitnic je v dvorani moravskotopliškega gasilskega doma s svojo monokomedijo Lepo je biti Beno nastopil Gorazd Žilavec. Ker je prva predstava bila razprodana, je TIC Moravske Toplice v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Moravske Toplice poskrbel za dodatno predstavo. 

Publika, ki so jo sestavljali domačini in turisti, je bila ne le navdušena, ampak zares zadovoljna, kar se je videlo na obrazih vseh, ki so si monokomedijo tudi ogledali. 
Predstavniki Krajevne skupnosti Moravske Toplice pa so ob prvi predstavi obiskovalce tudi pogostili. 

Vabljeni k ogledu galerije fotografij s prve predstave v Moravskih Toplicah.


O monokomediji: 

Beno Sagadin je zaprisežen lovec, ljubitelj nogometa in piva Patriot. Njegova lovska družina Livada ima občni zbor, na katerem bodo izvolili novega starešino. Ker Beno tudi kandidira, pride malo prej, da bi v miru pripravil svoj govor, saj mu doma njegova žena Žuža ne da miru ... saj veste kaj mislim!Ko pride v dvorano, opazi, da so nekateri člani lovske družine (v bistvu je to publika) že prišli. Odloči se, da bo svoj govor »malo povadil« pred njimi. Seveda ga zanese tudi v spomine na njegovo otroštvo in lovske začetke, ter zakaj je sam postal zagrizen lovec.Beno ves čas predstave komunicira s publiko in tako nastane dobra ura smeha, zabave in iskrivih dialogov. Tudi na odru bo potreboval pomoč, zato bo kar nekaj gledalcev povabil na oder in skupaj bodo uprizorili pravi lovski »spektakel« iz Rdeče Kapice, »vrstni lovski pogon«, in še marsikaj … pa take, pa to!

Kontakt