Kranjčeva ulica 3

9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 00

F: +386 (0)2 538 15 02

E: obcina@moravske-toplice.si

Občina Moravske Toplice

Informacije javnega značaja

Storitve državne uprave

Statistični podatki

12. avgust 2019

Evropski teden mobilnosti

Letošnji Evropski teden mobilnosti se odvija pod sloganom Gremo peš! Hoja je namreč pogosto spregledan, a vedno aktualen princip trajnostne mobilnosti, saj na ta način pozitivno vplivamo na zdravje in ne škodujemo okolju.

Destinacija Moravske Toplice si je v letošnjem letu pridobila znak zelene destinacije Slovenia Green in s tem začrtala razvoj, ki ga narekujejo rast turizma v kraju in sočasno prilagajanje in omilitev podnebnih sprememb ter skrb za ohranjanje naravne in kulturne dediščine. 

Občina Moravske Toplice vlaga v razvoj kolesarskih in pohodniških poti. Rezultati se kažejo v strukturi obiskovalcev, ki svoj dopust preživljajo na kolesu ali se odpravijo na pohod po okoliških krajih ali do naravnih in kulturnih znamenitosti, ki jih občina ima.

Občina Moravske Toplice se skupaj z Občino Puconci in Mestno občino Murska Sobota povezuje v enoten sistem izposoje električnih in navadnih koles z željo, da spodbudimo k kolesarjenju na relativno kratkih poteh obiskovalce, turiste in seveda domačine.

Občine bodo sistem predvidoma predale v uporabo 20. septembra 2019, ko bodo osnovnošolci iz Občin Moravske Toplice in Puconci prikolesarili v Mursko Soboto in se udeležili dogodka, ki ga ob Evropskem tednu mobilnosti pripravlja Mestna občina Murska Sobota.

S premagovanjem kratkih razdalj s kolesom ali peš ne prispevamo samo k bolj zdravemu okolju, ampak tudi k zdravemu življenjskemu slogu tako domačinov kot obiskovalcev in turistov. 

 

Kontakt