Kranjčeva ulica 3

9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 00

F: +386 (0)2 538 15 02

E: obcina@moravske-toplice.si

Občina Moravske Toplice

Informacije javnega značaja

Storitve državne uprave

Statistični podatki

8. september 2012

16. PRAZNIK OBČINE MORAVSKE TOPLICE

Ob 16. prazniku občine Moravske Toplice na svečani seji občinskega sveta podeljena priznanja in nagrada, v Berkovcih dobili zdravo pitno vodo

Na petkovi svečani seji občinskega sveta, bila je v konferenčni dvorani hotela Vivat,  med vabljenimi gosti sta se poleg nekaterih županov sosednjih  občin, pridružila tudi državnozborska poslanca Ficko in Gönz, je v slavnostnem nagovoru župan Alojz Glavač spomnil na nekatere pridobitve Občine v zadnjem letu, pri čemer naj bi sledili misli nemškega filozofa Fromma, biti in imeti. Na slavnostni seji so podelili priznanja in nagrado občine Moravske Toplice. Letošnji občibnski nagrajenci so:  Nagrado je prejel Geza Grabar za dolgoletno uspešno delo na športnem, informativnem in gasilskem področju.  Velika zahvalna listina  je bila predana Otroškemu pevskemu zboru osnovne šole Fokovci, priznanje občine pa je prejel Drago Ivanič iz Bogojine za dolgoletno uspešno delo na področju gasilstva in civilne zaščite. V kulturnem programu je nastopil moški vokalni kvintet Aeternum.
V soboto pa je bila v Berkovcih  osrednja prireditev, ki je v to majhno vasico, ki ima 13 hišnih številk in 51 prebivalcev, privabila številne obiskovalce tako, da je bil velik šotor skorajda pretesen za vse. Med povabljenimi gosti je bil tudi dr. Milan Zver, poslanec evropskega parlamenta in kandidat za predsednika Republike na letošnjih predsedniških volitvah. Uvod v slavnostno prireditev je pomenila simbolična otvoritev  za Berkovce življenjsko pomembne pridobitve, krajevnega vodovoda. Po opravljenem blagoslovu so novi pridobotvi nazdravili s kozarcem sveže vode, nadaljevanje osrednje prireditve pa se je preselilo pod veliki šotor. Zbrane je nagovoril župan Alojz Glavač.  Spomnil  je na pridobitve občine v zadnjem letu, ki so bile realizirane  iz občinskega proračuna in napovedal nekatere večje naložbene projekte v prihodnjem letu, med drugim tudi izgradnjo otroškega vrtca v Moravskih Toplicah.
Slavnostni nagovor zbranim je namenil dr. Milan Zver. Mimogrede je spomnil na svoje prekmurske korenine, spomin ga je odpeljal v čas, ko se je s svojo babico hodil koppat v Moravske toplice in pri tem priznal, da je kraj zaradi termalnega turizma doživel velik napredek in razvoj. Dotaknil se je tudi jesenskih volitev, opozoril, da so razvojni cilji Slovenije zastavljeni, le enotnost in solidarnost sta potrebni za njihovo dosego, kar objublja s svojo izvolitvijo za predsednika Republike. Sledil je bogat kulturni program, v katerega so organizatorji spletli podelitev priznanj v okviru akcije Moja dežela lepa in gostoljubna, priznanja pa so podelili v Društvu upokojencev občine Moravske Toplice za najbolj urejene domove.
V bogatem in pestrem kulturnem programu so nastopili: Melita in Jan Rutar, Lea Sapač, folklora DOŠ Prosenjakovci, učenki OŠ Fokovci na kitari, otroški pervski uzbor tamkajšnje OŠ, recitator Martin Horvat, pevski zbor Marjetice DUŠ Moravske Toplice, pevski zbor KTD Ady Endre Prosenjakovci,mladi plesalci latinsko ameriških plesov Lara Števančec, Žan Čakš, Jan Števančec in Nastja Sagaddin, plesna sekcija Frajle iuz Sela, za dobro voljo in nabrušene pete pa je poskrbel narodno zabavni ansambel Dravinja. Poskrbljeno je bilo tudi za hrano in pijačo.
Skratka, berkovska prireditev ob 16. občinskem prazniku je v celoti uspela.

Kontakt