Kranjčeva ulica 3

9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 00

F: +386 (0)2 538 15 02

E: obcina@moravske-toplice.si

Občina Moravske Toplice

Informacije javnega značaja

Storitve državne uprave

Statistični podatki

10. september 2016

20. OBČINSKI PRAZNIK

Občina Moravske Toplice je v Kančevcih pri Domu duhovnosti, 10. septembra 2016, praznovala 20. občinski praznik. Slavje je bilo letošnje leto še toliko večje tudi zaradi izvedenih projektov.

Obeleženje jubilejnega 20. praznika Občine Moravske Toplice je potekalo s svečano sejo Občinskega sveta Občine Moravske Toplice in osrednjo prireditvijo. Številni občani in občanke so se zbrali na ta dogodek, da bi skupaj čestitali vsem nagrajencem in častnemu občanu ter proslavili okroglo številko praznovanja občinskega praznika. Slavnostni govornik je bil Mitja Bervar, predsednik Državnega Sveta Republike Slovenije, ki je v svojem govoru poudaril, da politika vse bolj zahteva odločne ljudi, ki povedo kar si mislijo. »Eden takšnih je zagotovo župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač, ki se redno zavzema za interese Pomurja in svoje občine,« je še izpostavil. Predsednik DS RS se je dotaknil tudi občinskih svetnikov, ki so pomemben del vsake občine, saj najbolje vedo, kaj lokalno okolje potrebuje.

Častni občan je Franc Čarni

Svečano sejo je otvoril župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač, ki je izpostavil nekaj izvedenih projektov, na katere je še posebej ponosen. Ti so Razvoj socialnega podjetništva »Pannonia Slovanica«, s katerim so ustvarili pogoje za nastanek novih delovnih mest, ureditev prometne infrastrukture in kanalizacijskega omrežja. Še najbolj ponosni so lahko na izgradnjo pomurskega vodovoda. Veliko so vlagali tudi v ureditev športne infrastrukture in v socialno varstvo, s čimer so prispevali k zmanjšanju stisk občanov.

Skozi svoj govor je poudarjal, da brez uveljavljenega sistema financiranja KS in društev življenje naših občank in občanov ne bi bilo tako lepo in mogoče, kot je sedaj. Ob tej priložnosti so na svečani seji podarili tudi priznanja in nagrade Občine Moravske Toplice. Zaradi neprecenljivega prispevka k prometni vzgoji in nenehne skrbi za ureditev prometnih razmer, je častni občan postal Franc Čarni iz Sebeborcev. Marsikdo ga pozna kot nekdanjega predsednika Avto-moto društva Štefana Kovača v Murski Soboti, kdo od starejših pa bi se ga spomnil še kot svojega inštruktorja vožnje. Veliko zahvalno listino za dolgoletno plodno delo v krajevni skupnosti in krajevnih organizacijah je prejel Milivoje Milosavljević iz Sela. Ostala priznanja in nagrade Občine Moravske Toplice so prejeli Šolski sklad na OŠ Bogojina, Martin Berden iz Filovcev, Sebastijan Koltaji iz Ivancev in Nogometni klub GMT Bogojina.

Najbolj urejeno naselje so Moravske Toplice, a z akacijevim trnom

V sklopu vsakoletne akcije Turistične zveze Slovenije v sodelovanju z JKP Čista narava in TIC Moravske Toplice so izvedli projekt »Moja dežela - lepa in gostoljubna« ter izbrali prva tri najbolj urejena naselja v občini. Na tekmovanje se je prijavilo osem krajevnih skupnosti. Tretje mesto so zasedli Martjanci, drugo Ratkovci, prvo pa so odnesli Moravske Toplice. A so Moravske Toplice prejele tudi t. i. Akacijev trn. Občanke in občani so se pritožili nad neurejenostjo, nevarnostjo in nepreglednostjo mostu pri vhodu v Moravske Toplice iz smeri Martjanci. 

Bogat kulturni program in beseda gostov

Osrednja prireditev ob 20. občinskem prazniku so obogatili številni kulturni izvajalci, to so Vokalni kvintet Aeternum, Otroški pevski zbor Grlice OŠ Fokovci in Ladislav Györek, kitaristke in recitatorke OŠ Fokovci. Program je povezovala Suzana Panker, ki pa je zadnjo besedo predala gostom. Zbrane je pozdravila poslanka SD Marija Bačič, župan Občine Gornji Petrovci Franc Šlihthuber in nekdanji župan Občine Moravske Toplice Franc Cipot. Prireditev se je nadaljevala s pogostitvijo in druženjem z glasbeno skupino D-Dur.

Senta Domjan

Kontakt