Kranjčeva ulica 3

9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 00

F: +386 (0)2 538 15 02

E: obcina@moravske-toplice.si

Občina Moravske Toplice

Informacije javnega značaja

Storitve državne uprave

Statistični podatki

4. december 2015

Gospa Marija Nemec, vse najboljše!

104. rojstni dan najstarejše občanke

Župan Alojz Glavač, direktorica občine uprave Občine Moravske Toplice Martina Vink Kranjec in predstavnica KS Moravske Toplice Cveta Davidovski so obiskali najstarejšo občanko gospo Marijo Nemec iz Zgornjih Moravcev, ki je praznovala 104. rojstni dan. Ob njenem osebnem prazniku so ji predali darilo in ji izrekli čestitke.

Marija se je rodila davnega leta 1911 v kmečki družini, po poroki pa takoj odšla v Francijo, ker doma ni bilo denarja za posodobitev kmetije. Delala je na velikih farmah in se čez čas preselila v Pariz, kjer je bila zaposlena pri premožnejših meščanih. Blizu delovnega mesta je bila tudi znamenita katedrala Notre Dame, kamor je hodila k svetim mašam. Minilo je 49 let, ko je ponovno obiskala Zgornje Moravce. Takrat je njen mož še živel, zelo pa si je želela obiskati tudi grob svoje hčerke.

Pred sedmimi leti se je nato vrnila iz Francije, saj je želela svoja stara leta preživeti v rodnem Prekmurju. Tako danes živi na svoji domačiji pri nečakinji Ireni Černela, ima lepo stanovanje in je hvaležna za podporo najbližjih.

Kontakt