Kranjčeva ulica 3

9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 00

F: +386 (0)2 538 15 02

E: obcina@moravske-toplice.si

Občina Moravske Toplice

Informacije javnega značaja

Storitve državne uprave

Statistični podatki

31. avgust 2015

Zgledno sodelovanje lokalnega okolja pri popestritvi poletne turistične ponudbe

Rokodelci in člani turističnih in kulturnih društev ter drugi ponudniki iz občine pomenijo zgleden doprinos h kvaliteti lokalne ponudbe.

Poletno turistično sezono v Moravskih Toplicah so na povabilo TIC Moravske Toplice popestrili člani kulturnih in turističnih društev, ki so se ob četrtkih predstavljali v okviru etno programa – FS Jožef Košič Bogojina, FS józsef Attila Motvarjevci, Ansambel Zvonček DU Moravske Toplice, Cimbalist Darko Kržanko in čelistka Valerija Šömen. Ob četrtkih so s kulinarično popestritvijo na stojnicah sodelovali marljivi člani KTD Ady Endre Prosenjakovci, člani DKŠT Žlaki Sebeborci, KUD Jožef Košič Bogojina in Društvo Selenca Ivanci.

Na Poletni turistični tržnici, ki se vsako leto v juliju in avgustu med četrtki in nedeljami odvija pri Café Praliné pri Termah 3000, beležimo vsako leto množičnejši obisk. Ponudba na stojnicah je pestra, temu ustrezno je tudi povpraševanje, ki se poveča v poznejših večernih urah, ko se hotelski gostje odpravijo na sprehod. Glede na povpraševanje smo tako prilagodili tudi ponudbo in tržnico prirejamo še v septembru, in sicer med četrtki in sobotami od 17. ure dalje.

Sodelovali so rokodelci in ponudniki lokalnih izdelkov iz naše občine, katerim so se pridružili tudi drugi ponudniki iz Pomurja. Občinski ponudniki so naslednji: Danica Babič (vezeni izdelki), Jožica Celec (medenjaki), Forjan Franc (med), Posestvo Passero (čokolade, mesni izdelki, bučno olje, vino), Alojz Berden (vino), Lipič Aleš (domači česen), Kmetija Küčan (bučno olje), Franc Kovač (žganje), Pekarna Figaro (pekovski in slaščičarski izdelki) Željka Hoblaj (nakit), Jože Podlesek (nakit).

TIC Moravske Toplice si prizadevamo, da bi še bolj vključevali lokalne ponudnike in člane društev iz občine v aktualno turistično ponudbo.

Kontakt