Kranjčeva ulica 3

9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 00

F: +386 (0)2 538 15 02

E: obcina@moravske-toplice.si

Občina Moravske Toplice

Informacije javnega značaja

Storitve državne uprave

Statistični podatki

9. september 2013

FOTO UTRINKI: 17. OBČINSKI PRAZNIK OBČINE MORAVSKE TOPLICE IN ZELENJADARSKI DAN

Slovesno ob 17. občinskem prazniku

Osrednje prireditve ob letošnjem, že 17. po vrsti prazniku občine Moravske Toplice, so gostili prizadevni Ivančani. Svečano so namenu predali obnovljeno nekdanje staro šolsko poslopje, ki ga bodo s pridom izkoristili za številne aktivnosti tako na področju kulture, športa in družabnega življenja. Dvorana "stare" šole je najprej gostila udeležence slavnostne seje občinskega sveta Moravskih Toplic, na kateri so bila podeljena letošnja občinska priznanja in nagrade. Sicer pa se je v slavnostnem nagovoru župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač ozrl po doseženem v minulem letu, pri čemer je izpostavil investicijo v filovsko kanalizacijo, pa nov otroški vrtec v Moravskih Toplicah, v kulinarično podeželsko jedro v Ratkovcih in seveda na bližajočo se izgradnjo B kraka pomurskega vodovoda, ki bo čez dve leti goričkim občinam zagotovil zdravo pitno vodo. Po krajšem kulturnem programu so po sklepu občinskega sveta Oskarju Makariju iz Sela izročili veliko zahvalno listino, nagrado Občine sta prejela Marjana Mencinger in Jože Zadravec iz Sela, občinsko priznanje pa so prejeli Andreja Trajbarič iz Filovec, Jože Čarni iz Kančevec ter ŠK NK Rotunda Selo.

Slavnostni seji občinskih svetnikov je sledila otvoritev prenovljene "stare" šole, sobotno popoldne pa je zapolnilo dogajanje v okviru Zelenjadarskega dneva, sklenilo pa s prijetnim družabnim srečanjem, ki se je zavleklo pozno v noč.

Sicer pa o dogajanju v Ivancih več v naslednji, 117. številki Lipnice.

V okviru kulturnega programa nastopili: Nicky Drvarič in Martin Horvat (recital), Barbara Horvat (prečna flavta), Žiga Raus (harmonika), Neja Kosi Lovrenčec (violina), Marko Cerovšek (kitara), Mihaela Horvat in Benjamin Koltaji (skeč), Duo Miran in Monika ter Folklorna skupina KUD Jožef Košič Bogojina.

Kontakt