Kranjčeva ulica 3

9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 00

F: +386 (0)2 538 15 02

E: obcina@moravske-toplice.si

Občina Moravske Toplice

Informacije javnega značaja

Storitve državne uprave

Statistični podatki

7. september 2011

15. praznik Občine Moravske Toplice

Proslavili smo 15. občinski praznik

S sredino slavnostno sejo občinskega sveta v prostorih hotela Ajda in sobotno osrednjo prireditvijo pod šotorom na terenih športnega centra Term 3000 smo proslavili 15. praznik Občine Moravske Toplice.

Na svečani seji so bila podeljena letošnja priznanja in nagrade najbolj zaslužnim posameznikom in društvom. Častni občan je postal Franc Cipot, ki je Moravskim Toplicam županoval kar štiri mandate. Nagrado občine Moravske Toplice je prejelo Športno kinološko društvo Sebeborci za 20 let uspešnega delovanja. Priznanji občine Moravske Toplice sta bili podeljeni  Jožetu Lipaju iz Martjancev za uspešno delo na področju gasilstva in Alojzu Trplanu iz Ivancev za vsestransko delovanje v lokalnem okolju. Veliko zahvalno listino pa je prejel Štefan Zelko iz Tešanovcev za dolgoletno delo na kulturnem področju.

Sobotna osrednja prireditev pod šotorom je minila v znamenju prisrčnega kulturnega programa, ki so ga prispevali kulturni poustvarjalci iz celotne občine: ženski pevski zbor KTD Ady Endre iz Prosenjakovec, recitatorka Danijela Vaš in Doroteja Gašper iz Moravskih Toplic, pevka Dora Pulić Čontala iz Sebeborec, pevka Maja Ivanič iz Bogojine, Selanske frajle iz Sela ter mlada plesalca latinsko-ameriških plesov Lara in Jan Števančec iz Noršinec. 

Zbranim pa sta spregovorila župan Alojz Glavač in svečana govornica, poslanka v EU parlamentu dr. Romana Jordan Cizelj. Na prireditvi so podelili priznanja za najbolj urejene šole in vrtce v okviru, naselja v okviru akcije Moja dežela lepa in gostoljubna, svoje pa so z razglasitvijo najbolj urejenih domačij prispevali tudi naši upokojenci. Za najmlajše pa so v sosednjem šotoru z različnimi delavnicami poskrbele zaposlene v zavodu Vrtci občine Moravske Toplice.Druženje občanov pod šotorom se je zavleklo v pozno v večer, z kar je poskrbela tudi skupina Plamen.

O dogajanjih ob 15. občinskem prazniku boste lahko obširneje prebrali v 95. številki Lipnice, za pokušino pa si oglejte fotografije z obeh prireditev.

Kontakt