Kranjčeva ulica 3

9226 Moravske Toplice

T: +386 (0)2 538 15 00

F: +386 (0)2 538 15 02

E: obcina@moravske-toplice.si

Občina Župan Občinska uprava Komisije in odbori 2014-2018 Komisije in odbori 2010-2014 Občinski svet Naselja v občini Kultura Turizem Kmetijstvo Ravnanje z odpadki Sociala Občinski predpisi Medobčinska inšpekcija in redarstvo Društva Vaške igre Občinski praznik Enkratna denarna pomoč za novorojence ARHIV Lokalne volitve Natečaj za fotografijo meseca

Informacije javnega značaja

Storitve državne uprave

Statistični podatki

3. februar 2017

OSREDNJA OBČINSKA PRIREDITEV OB KULTURNEM PRAZNIKU

03.02.2017 je v kulturni dvorani zadružnega doma Prosenjakovci potekala osrednja občinska prireditev v čast slovenski kulturi. Po slovenski in madžarski himni, ki jo je zapela vokalna skupina Kulturno turističnega društva Ady Endre Prosenjakovci pod vodstvom Tomaža Kuharja, je zbrane v imenu KS Prosenjakovci in vseh Prosenjakovčarjev, z recitalom domoljubne pesmi o Prosenjakovcih, pozdravil povezovalec programa Mitja Gorza. V imenu organizatorja prireditve Občine Moravske Toplice, je pozdravil župan Alojz Glavač. Slavnostni govornik na prireditvi je bil Ludvik Sočič, nekdanji podžupan, častni občan Občine Moravske Toplice in predsednik Komisije za priznanja in nagrade občine Moravske Toplice.

 

VABILO - KULTURNI PRAZNIK

Po opravljenem govoru smo se prepustili kulturi.

Na odru so zaplesale balerine 6. razreda baleta na glasbeni šoli Murska Sobota: Jaša Pulić Čontala, Katja Terplan, Ana Stančin, Laura Klopčič Denko, Kaja Zver; zapele članice vokalne skupine domačega kulturno turističnega društva; povezovalec programa je recitiral Prešernove pesmi.  

Prešernova pesnitev o Vrbi, ki jo je povezovalec programa zapel ob spremljavi Davida Ficka na kitari, je v nas vzbudila hrepenenje po srečni, dragi, domači vasi.

Na koncu prireditve smo podobno kot Pavček čutili, da je nekaj v zraku. Nekaj je v zraku, kar odseva v ljudeh in iz ljudi. To je dih kulture, ki je bil ta večer med nami.

Kontakt